hormoninė spiralė,, apsauga nuo nėštumo, kraujavimų gydymas, miomų gydymas

Hormoninės spiralės ne tik kontracepcijai

Jau virš 30m moterys naudoja hormonines spirales.  Ar visoms tinka, ar dažni pašaliniai reiškiniai, ar patikimai apsaugo nuo nėštumo?

Klinikinėje praktikoje hormoninės spiralės tapo rutina ir gydytojams, ir pacientėms. Keitėsi hormono kiekis, spiralės dizainas, spiralės naudojimo laikas, bet tikrai galiu pasidžiaugti, kad galime Ortogidoje  pasiūlyti platų pasirinkimą efektyvios hormoninės kontracepcijos įvairaus amžiaus pacientėms, atsižvelgiant į jų amžių, nėštumų planavimą, gimdymų skaičių ir t.t. 

Hormoninės spiralės ne tik efektyviai apsaugo nuo nėštumo, bet ir sumažina menstruacijų kraujavimų. Dažnai rekomenduojama esant gausioms mėnesinėms, gimdos endometriozei, miomoms, jei jos nedeformuoja gimdos ertmės. 

Jaunesnio amžiaus pacientės renkasi mažiau hormono levonorgestrelio turinčią spiralę.  Tai mini spiralė, 3metams, mėnesinės sumažėja, kai kurioms ir visai nelieka menstruacinio kraujavimo. Tai grįžtamoji kontracepcija, pašalinus spiralę, nėštumą galima planuoti jau sekantį mėnesį. 

Daugiau hormono turinti spiralė rekomenduojama pacientėms, turinčioms gausias mėnesinės. Galima ją dėti ir moterims prieš menopauzę. Atsiradus klimakso požymimas, spiralės šalinti nereikia, o saugiau galima skirti menopauzės hormonų terapiją, kad pagerinti gyvenimo kokybę.